Αισθητική δερματολογία

Ο χώρος του ιατρείου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, είναι ένας μοντέρνος χώρος εξοπλισμένος με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Πελαγίδου Δέσποινα ειδικεύεται στην αισθητική δερματολογία και πιο συγκεκριμένα σε:

αισθητική δερματολογία
Laser Αποτρίχωσης

(Laser Alexandrite)

Laser ανάπλασης
Μικροδερμοαπόξεση:

Πρόκειται για ένα είδος ανώδυνου, μηχανικού peeling με το οποίο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας με τη χρήση ειδικών μικροκρυστάλλων, με αποτέλεσμα άμεση λάμψη, αναζωογόνηση και βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του δέρματος, λείανση των μικρορυτίδων και των ανοιχτών πόρων.

Peeling:

Το χημικό peeling είναι μία θεραπεία απολέπισης κατά την οποία καταστρέφεται η επιδερμίδα επιφανειακά ή και βαθύτερα με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ουλές ακμή, μέλασμα, γήρανση. Συνιστάται να γίνεται τους χειμερινούς μήνες και να ακολουθείται πάντα χρήση αντιηλιακής προστασίας.

Μεσοθεραπεία:

Στη μεσοθεραπεία ενίονται ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα κι αμινοξέα, στο χόριο (μεσαίο στρώμα του δέρματος) διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με σκοπό τη βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Botox:

Το botox (μπότοξ) είναι μία αλλαντοτοξίνη που προκαλεί χημική και παροδική ακινητοποίηση των μυών στους οποίους ενίεται, μπλοκάροντας τους νευροδιαβιβαστές που στέλνουν το μήνυμα της κίνησης από τα νεύρα στους μύες. Χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική κυρίως για τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυου και του πλάγιου μέρους του ματιού (πόδι της χήνας), προσδίδοντας ξεκούραστη και νεανική όψη. Τα αποτελέσματα του botox εμφανίζονται 15 μέρες μετά από την θεραπεία και διαρκούν 4-6 μήνες. Επιπλέον το botox χρησιμοποιείται στον έλεγχο της υπερβολικής εφίδρωσης στα πέλματα, στις παλάμες και στις μασχάλες.

Υδροδερμοαπόξεση/Hydrafacial:

Η θεραπεία Hydra-facial είναι μια θεραπεία πολλαπλών λειτουργιών ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου.Αρχικά γίνεται απολέπιση της κεράτινης στοιβάδας και του σμήγματος με ειδική σπάτουλα. Ακολουθεί υδροδερμοαπόξεση  με τη χρήση του διαμαντιού, της αρνητικής πίεσης και της  οζονοθεραπείας του νερού.

Στη συνέχεια  γίνεται διείσδυση προϊόντων με την βοήθεια υπερήχων και τέλος εφαρμόζονται ραδιοσυχνότητες και κρύο σφυρί με στόχο την αντιγήρανση και την συσφιξη του δέρματος.

Συνδυαστικές Θεραπείες Αντιγήρανσης
Υαλουρονικό οξύ
Αισθητικός βελονισμός
Δερματικά Εμφυτεύματα - Fillers:

Τα δερματικά εμφυτεύματα (dermal fillers) είναι ουσίες (υαλουρονικό οξύ) που ενίονται στο δέρμα και αυξάνουν τον όγκο με σκοπό τη διόρθωση ρυτίδων και ατελειών του προσώπου. Η διόρθωση αφορά σε λεπτές ή βαθιές ρυτίδες, ατροφικές ουλές και στην αύξηση του όγκου των χειλιών.

Fractional Laser:

Πρόκειται για ένα Laser ανάπλασης που δρα προκαλώντας ελεγχόμενο σε βάθος και έκταση τραυματισμό στο δέρμα ενεργοποιώντας τη φυσική διαδικασία επούλωσής του. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η παραγωγή κολλαγόνου και η φυσική ανανέωση του δέρματος. Είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των ουλών ακμής, των πόρων, των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στην αναζωογόνηση του λαιμού, του μπούστου και των χεριών. Προσδίδει νεανική όψη, σύσφιγξη και απαλότερη υφή στο δέρμα.

Νήματα:

Τα χειρουργικά νήματα αποτελούν μια διαδικασία αισθητικής ιατρικής, που στοχεύει στην ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου (σαγόνι, ρινοχειλικές πτυχές, οβάλ προσώπου) . Η μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο με απλή τοπική αναισθησία, τα νήματα τοποθετούνται υποδόρια ή ενδοδερμικά και μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες ιατρικής αισθητικής για καλύτερα αποτελέσματα.

Microneedling:

Το microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που πραγματοποιείται με τη χρήση μια συσκευής που έχει μικροσκοπικές βελόνες, αυτές προκαλούν έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Με αυτό τον τρόπο προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να αναδομείται η επιδερμίδα, να μειώνονται οι επιφανειακές ρυτίδες, και ταυτόχρονα να βελτιώνονται ουλές, ραγάδες και δυσχρωμίες.

Lipolaser:

Το lipolaser δημιουργεί ένα χημικό ερέθισμα στα λιποκύτταρα, τα οποία διασπά και απομακρύνει μέσω καναλιών που προκαλεί στις κυτταρικές μεμβράνες τους. Μειώνει το τοπικό λίπος, την κυτταρίτιδα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συσφίγγει τους ιστούς. Χρειάζεται ολιγόωρη άσκηση μετά την συνεδρία για καλύτερα αποτελέσματα.

IPL (Intense Pulse Light):

Η θεραπεία με το παλμικό φως (photofacial) προσφέρει σημαντική ανάπλαση του δέρματος, αναστρέφει την φωτογήρανση και προάγει την παραγωγή του κολλαγόνου.Έχει εφαρμογή σε δυσχρωμίες και υπερμελαγχρώσεις, λεπτές και βαθιές ρυτίδες, ευρυαγγείες και αγγειακές βλάβες, ραβδώσεις (ραγάδες),  αντιμετώπιση της ακμής και της ροδόχρου νόσου. Πρόκειται για μία θεραπεία εξατομικευμένη, μη τραυματική, ανώδυνη με εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιγήρανση.

αισθητική δερματολογία

Κλινική δερματολογία

Το ιατρείο

Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
2022 © Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Πελαγίδου Δέσποινα – all rights reserved. | Powered by Vrisko.gr